Om Team Obelix

Team Obelix grundades under hösten 1976 av studenter från Y-linjen. Namnet kommer ifrån att Y-sektionen på den tiden hade Asterix som maskot vilket gjorde att Team Obelix blev ett passande namn på den nystartade förening. Föreningens mål var redan på den tiden att anordna studiebesök, men även att anordna roliga event för teknologerna så som skidresor och andra upptåg.

Idag är verksamheten sedan långt tillbaka helt inriktad på att anordna studiebesök för blivande datavetare samt civilingenjörsstudenter i datateknik , informationsteknologi samt teknisk fysik & elektroteknik. Besöken förverkligas genom kursen Industrikunskap (TGTU63) på uppdrag av Institutionen för systemteknik (ISY) vid Tekniska högskolan på Linköpings universitet. Besökens mål är att ge studenterna en inblick i hur det framtida arbetslivet kan se ut samt ge en möjlighet att knyta kontakter inför praktik, examensarbete och anställning.

Aktuella Besök:

Medlemmar:

Vi letar just nu efter nya medlemmar. Så om du vill hjälpa till med att anordna besök kontakta oss

Användarnamn:

Lösenord: